Koole Terminals Neemt Alkion Terminals Over
08.01.2022 By Ella Keskin - NEWS

01 Augustus 2022 [Opslagterminals Mag] – Alkion is een toonaangevend bedrijf voor de opslag van bulkvloeistoffen en een consolidatieplatform in West-Europa dat zich richt op chemicaliën en biobrandstoffen. Het exploiteert negen terminals in vijf grote Europese economieën: Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en Nederland. Alkion beheert momenteel 1,2 miljoen kubieke meter capaciteit met aanzienlijke extra organische groei gepland in de opslag van biobrandstoffen en chemische producten op al haar locaties.

 

Rutger van Thiel, CEO van Alkion en partner bij Colored Finches: “Dit is een belangrijke mijlpaal in de reis van Alkion en welkom nieuws voor iedereen in het leiderschapsteam van Alkion. Alkion zal toetreden tot een Europese leider in onze sector, wat de continuïteit van de dienstverlening aan onze klanten in onze 9 terminals en een boeiende werkomgeving voor onze teams zal verzekeren. Onder het eigendom van Koole zal Alkion aanzienlijk blijven investeren in onze locaties, met name in het bieden van flexibele opslagoplossingen voor onze industriële klanten en de energietransitie en het handhaven van een goed presterende activabasis vanuit een gezondheids- en veiligheidsperspectief.”

Athanasios Zoulovits, partner van InfraVia zei: “We zijn zeer verheugd om Alkion de afgelopen 6 jaar vanaf het begin te begeleiden in samenwerking met Coloured Finches. Alkion is uitgegroeid van 1 opslagterminal in Amsterdam tot een van de referentie petrochemische opslagaanbieders in West-Europa met 1,2 miljoen cbm opslagcapaciteit en een ongelooflijk team van meer dan 350 professionals in 5 landen. We zijn ervan overtuigd dat Alkion, zijn klanten en zijn mensen, als onderdeel van Koole Terminals, deze ongelooflijke reis van groei en uitmuntendheid in vloeibare bulkopslag zullen voortzetten.”

John Kraakman, CEO van Koole: “Deze transactie zal Koole’s positie in de opslag van chemicaliën en biobrandstofproducten uitbreiden door de ervaring op te doen van een Europese leider in deze marktsegmenten. Het is ook in lijn met Koole’s strategie van diversificatie bij het leveren van geïntegreerde supply chain-oplossingen aan haar klanten om de overgang naar een koolstofarme toekomst te vergemakkelijken. Bovendien zal de overname de internationale expansie van het bedrijf voortzetten en zijn rol als toonaangevend Europees opslagplatform voor vloeibare bulk verder versterken.”

De voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt en het sluiten van de transactie is onderworpen aan de ontvangst van de gebruikelijke goedkeuringen. De sluiting wordt verwacht tegen het einde van het jaar 2022.

 


Pro Trial: Access 11,340 Tank Terminal and Production Facilities

11,340 tank storage and production facilities as per the date of this article. Click on the button and register to get instant access to actionable tank storage industry data

TC Energy Completes Spinoff of Liquids Pipeline Firm South Bow
10.04.2024 - NEWS
October 04, 2024 [Rigzone]- TC Energy Corporation has completed the spinoff of its Liquids Pipeli... Read More
The Benefits of API 650 Standards in Ensuring Tank Integrity and Safety
10.04.2024 - NEWS
October 04, 2024 [Big News Network]- In industries dealing with hazardous substances, the integri... Read More
Warren Buffett is Buying This Magnificent Oil Stock
10.04.2024 - NEWS
October 04, 2024 [Nasdaq]- Warren Buffett finally did it. After making a monster investment in A... Read More
China’s Cracker Expansion to Drive LPG Storage Growth
10.04.2024 - NEWS
October 04, 2024 [Argus Media]- China’s LPG storage capacity is expected to expand again in... Read More